Ohjelma

Datan hallinta & analysointi

Dell EMC Stage

Datan hallinta & analysointi teeman isäntänä toimii Microsoft MVP Vesa Tikkanen. Tässä aihealueessa käsitellään Microsoftin tuoreita SQL 2017 ja Power BI -julkistuksia.

09:00 Power BI:n toteutus ja käyttäminen laajoissa organisaatioissa

Vesa Tikkanen

Power BI Premium, Power BI Report Server, App Workspaces, On-Premise Data Gateway. Miten mitäkin käytetään ja miten otamme ne käyttöön? Power BI on kasvanut isojenkin yritysten ratkaisuksi mutta käyttöönotossa on kuitenkin monia asioita jotka tarvitsee ottaa huomioon. Esitys on demopainotteinen ja käytännönläheinen.  

Lue lisää


10:00 Onko SQL Server 2017 paras koneälyn ajoalusta

Vesa Tikkanen

Vuosi sitten Microsoft toi R-kielen SQL Serveriin. Nyt mukana on myös Python ajoalusta ja erillinen ML Server. Sessiossa käydään läpi eri komponentit ja miten niitä käytetään analytiikan työvälineinä.

Lue lisää


13:00 IoT-case: Älykkäät rotanloukut

Leena Kanerva

Anticimex saa suoraan ERP-järjestelmäänsä tiedon yli kahdestatuhannesta älyrotanloukusta ympäri Suomea. Tule kuulemaan, miten tieto kulkee automaattisesti päästä päähän SMART rotanloukusta teknikon huoltotehtävään. Mistä osista ratkaisu koostuu? Mitkä ovat Microsoft IoT -komponenttien, Azure SQL Serverin ja PowerBI:n roolit ratkaisussa? Miten projekti vietiin läpi – asiakkaan, toimittajien, konsultin roolit.

Lue lisää


15:00 SQL Server on Linux

Vesa Tikkanen

Maailman nopein tietovarastokone on tällä hetkellä SQL Server, joka pyörii HP:n raudalla käyttöjärjestelmänään UBUNTU! SQL Server 2017 tuo tietokantamoottorin Linuxille. Sessiossa käymme läpi miten Linux versio eroaa Windows versiosta, miten migratoidaan Linuxin ja Windowsin välillä ja lopulta rakennetaan klusteri joka koostuu sekä Windows että Linux noodeista!

Lue lisää


16:00 SQL Server -alustan tehokas konsolidointi

Jani K. Savolainen

Cambridgen SQL Saturday -tapahtuman huippupuheenvuoro nyt Suomessa. Puheenvuossa käsitellään niitä haasteita joita tällaiseen SQL Server-hankkeeseen liittyy ja kuinka kapasiteettisuunnittelu voidaan viedä optimaalisesti läpi laajoissakin ympäristöissä.

Lue lisää


TechTalks 2017 – IT-tapahtuman kotisivut