Ohjelma

Tulevaisuuden koulu

IGEL Stage

Myös koulumaailmassa on reagoitu teknologiseen kehitykseen. Uuden opetussuunnitelman myötä oppilaiden oppimisympäristö siirtyy yhä enemmän luokkahuoneen ulkopuolelle – niin etäoppimiseen kuin myös virtuaalisiin ympäristöihin.

Täysin uutuutena TechTalks -aihepiireissä nähdään siis koulutusaiheita. Teeman nimi on Tulevaisuuden koulu. Lokakuun kymmenes on opetustoimen johdolle ja IT-henkilöille loistava tilaisuus tiiviille kehityspäivälle.

Tulevaisuuden koulu teeman isäntänä toimii Markus Ikonen.

09:00 Katse tulevaan oppimisen maailmassa

Kati Tiainen

Maailma on muuttumassa vinhaa vauhtia. Digitalisaatio muovaa tiedon luonnetta, työkulttuuria ja ihmisten tapoja tehdä yhteistyötä keskenään. Se mahdollistaa monia sellaisia asioita, joista ennen ei olisi osattu haaveillakaan. Kaikki tämä vaikuttaa myös oppimiseen. Esimerkkejä uusista mahdollisuuksista: tekoäly, lisätty todellisuus ja oppimisen analytiikka.

Lue lisää


10:00 Kuinka Microsoft Teams muuttaa opetusta

Hannu Huhtala

Uuden Teams -palvelun hyödyntäminen oppitunneilla ja opettajanhuoneessa.

Lue lisää


11:00 Tuntien, kurssien ja oppilaiden integraatio Office 365:een

Henri Liimula

Ruutuvihko helpottaa opettajien ja oppilaiden arkea Enterin uusi tekniikka mahdollistaa oppilasdatan synkronoimisen automaattisesti. Ruutuvihko-palvelu yhdistää suositut Visma InSchool Primuksen ja Office 365:n saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää


13:00 Koneet, käyttöjärjestelmät ja hallinta helposti

Petri Paavola

Pilvikehityksen myötä myös opetusinfrastruktuuri on muutoksessa. Alansa huippunimi Petri Paavola kertoo sinulle miten pysyt vauhdissa mukana.

Lue lisää


15:00 Office 365 Educationin tietoturva ja tietosuoja

Timo Hänninen

Euroopan Unionin tietosuojalakia  General Data Protection Regulation (GDPR) aletaan soveltamaan 25.5.2018 alkaen. Onko oppilaitoksesi tietosuoja vaadittavalla tasolla? Timo Hänninen kertoo Microsoftin neuvot ja ratkaisut.

Lue lisää


16:00 Kolmiulotteista oppimista: 3D Bear ja Keuda

Jussi Kajala

Microsoftin HoloLens älylasit ovat herättäneet laajaa globaalia kiinnostusta. Yhdistetty todellisuus (Augmented Reality – AR, tai Mixed Reality, MR) on tekemässä tuloaan monien teollisten sovellutusten lisäksi myös luokkahuoneeseen kolmiulotteisissa oppimisympäristöissä. Lisätyn todellisuuden käyttö opetuksessa mahdollistaa uudenlaisen 3d-oppimisen. Oppiainesisältöjä on mahdollista luoda puutarha-esimerkistä kaikenlaiseen oppimiseen. Tässä esityksessä kuvaamme opetuskäytön mahdollisuuksia käyttäen sekä livenä sekä Hololenssiä ja mobiilipohjaista applikaatiota. … Jatka lukemista Kolmiulotteista oppimista: 3D Bear ja Keuda

Lue lisää


TechTalks 2017 – IT-tapahtuman kotisivut