Tulevaisuuden koulu

16:00 Kolmiulotteista oppimista: 3D Bear ja Keuda

Microsoftin HoloLens älylasit ovat herättäneet laajaa globaalia kiinnostusta. Yhdistetty todellisuus (Augmented Reality – AR, tai Mixed Reality, MR) on tekemässä tuloaan monien teollisten sovellutusten lisäksi myös luokkahuoneeseen kolmiulotteisissa oppimisympäristöissä.

Lisätyn todellisuuden käyttö opetuksessa mahdollistaa uudenlaisen 3d-oppimisen. Oppiainesisältöjä on mahdollista luoda puutarha-esimerkistä kaikenlaiseen oppimiseen. Tässä esityksessä kuvaamme opetuskäytön mahdollisuuksia käyttäen sekä livenä sekä Hololenssiä ja mobiilipohjaista applikaatiota.

3DBear on suomalainen pk-yritys, joka luo uuden opetussuunnitelman mukaisia innovatiivisia oppimisympäristöjä hyödyntäen 3D-tulostusta, virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta. Olemme olleet televisiouutisissa, radiosta, sanomalehdissä. Meillä on HundrED Suomi 100 hanke: https://hundred.org/fi/projects/3d-tulostuspedagogisesta-lahtokohdasta#content (täältä löytyy myös linkit ym. uutisiin).

Olemme saaneet myös tunnustusta kansainvälisesti. Tuotettamme on käytetty USA:n kouluissa Piilaakosta New Yorkiin (ks. blogikirjoitus http://3dbear.io/blog/2017/3/28/the-bear-at-bay ) ja meillä on yhteistyösopimus Junior Library Guild:in kanssa jälleenmyynnistä kaikkialla USA:ssa.

Vaikka olemme vasta yhdeksän kuukautta vanha start-up yritys, on meillä jo sata asiakaskoulua. Asiakaskoulumme ja -oppilaitoksemme ovat olleet todella tyytyväisiä siihen, miten ym. tekniikoiden avulla oppii paremmin perinteisiä oppiaineita. Sekä opiskelijoiden että opettajien palaute meille on ollut aivan erinomaista. Asiakkainamme ovat mm. Kauniasten kaupunki, Vantaan kaupunki, Lohjan kaupunki ja Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä.

3D Bear AR Demo

Jussi Kajala
Jussi Kajala
3D Bear