TechTalks historiikki

Smells like competence” – TechTalksin puhujahuoneessa kuultu lause.

NamesDays

TechTalksin edeltäjä oli Helsingin Messukeskuksessa ja myöhemmin Espoon Dipolissa vuosina 2013 ja 2014 järjestetty NamesDays. Tapahtumakokonaisuus keräsi satapäisiä yleisöjä, niin IT-Pro-, kuin Dev-kohderyhmistä.

TechTalks

NamesDays nimi uudistui vuoden 2015 painokseen TechTalks -brändillä. Heti ensimmäinen tapahtuma järjestettiin komeasti Microsoft Talon lasipalatsissa. Arvokkaan miljöön lisäksi  Keilaniemessä oli upouusia Tesloja koeajossa ja Microsoftin toimitusjohtaja Pekka Horo tervehti vieraita iltajuhlan alkaessa. Syysillan tummetessa tunnelman keventämisestä vastasi loistava koomikkotaikuri Pete Poskiparta.

Luentojen sisällön puolesta vuoden 2015 ylivoimaisesti kiinnostavin aihe oli tuore Windows 10 -julkistus. Tutut nimet Petri Paavola, Sami Laiho ja Mikko Järvinen järjestivät maakohtaisen lanseerauksen arvoisen shown.

Seuraavana vuonna kaksipäiväiseksi paisunut TechTalks 2016 kohtasi valitettavaa epäonnea, sillä Microsoft Talon uudelleenjärjestelyt ja metrotyömaa pakottivat siirtämään tapahtuman uuteen sijaintiin aivan suunnittelutyön kalkkiviivoilla. Lähes koko vuoden veitsen terällä elon jälkeen TechTalks siirtyi Hernesaareen merellisiin maisemiin Löylyn naapuriin.  Uusi koti ja uudet kuviot aiheuttivat nopealla aikataululla haasteita, mutta itse pääasia, eli sisältö oli jälleen absoluuttista timanttia.

Tapahtumakeskus Telakka on myös alunperin Fordin kuorma-autotehdas, joten Mustang koeajomahdollisuuden järjestäminen oli itsestäänselvyys. Aamulypsystä tuttu Hovimuusikko Ilkka omisti perinteisen iltajuhlan melskeissä kappaleen IT-miehen arjen haasteille.


Auta mua
(säv. Elastinen feat Johanna Kurkela: Oota mua, san. Ilkka Ihamäki 9/2016)

Taas selkä kostuu hiestä, tarvittaisiin IT-miestä
yksin en tätä kestä, ei apuu control alt deletestä
Windows juuttu paikalle, ei liiku oikeelle tai vasemmalle
näytä mulle miten edetä voi, hei vie mut tukiasemalle

Oot siel kun yhteys katkee, jeesaat ja homma ratkee
käyttöohjeita en jaksa lukee, mä tarvin taas IT-tukee
Pitääkö ohjelmoida, mä pyydän tää homma hoida
en osaa koodikieltä, mut kun soitan sut löydän sieltä

(kertosäe)
Auta mua, koneen valot alkaa vilkkua
kun yhteys palvelimeen katoaa
tää käyttäjältä uskon syö ja syö ja syö
Auta mua, mistä löytyy yhteys serveriin?
sul on ratkaisu mun ongelmiin
se on IT-miehen työ ja työ ja työ

Mitä ohjelmalle kävi nyt, se pilveen on hävinnyt
sä voit lopettaa mun kärsimyksen, jeesata ja hoitaa päivityksen
Officen kolmekuusviitosta, kohta käytän ja annan kiitosta
Microsoftissa ei epäkohtia, tai jos on, mä en jaksa ees pohtia
En mä voi ku laulaa oodia, äijille jotka hakkaa koodia
käyttöohjeita en jaksa lukee, kun aina saan IT-tukee

(kertosäe)
Auta mua, koneen valot alkaa vilkkua
kun yhteys palvelimeen katoaa
tää käyttäjältä uskon syö ja syö ja syö
Auta mua, mistä löytyy yhteys serveriin?
sul on ratkaisu mun ongelmiin
se on IT-miehen työ ja työ ja työ


DevTalks

TechTalks taipui jälleen hetkellisesti myös devaajien tapahtumaksi — DevTalks, eli TechTalks for Developers. DevTalks järjestettiin keväällä 2016 ja kaikki kolme Microsoft Talon auditoriota olivat viimeisimpiäkin tuoleja myöten täyteen pakattuja.

Tapahtuman sisällöstä vastasi ansiokkaasti Jouni Heikniemi ja koko Offbeat Solutions -tiimi. Kolmena pääaihealueena olivat Client-, Cloud- ja Framework-osuudet. Suunnitteluvaiheessa lentänyt lause ”mihin kannattaa tulevaisuudessa panostaa” vietiin lopulta tapahtuman graafiseen ilmeeseen uhkapeliteemana.

 

TechTalks 2017

TechTalks on kotiutunut hetkeksi Hernesaareen. Palaamme sisällön puolesta  IT-ammattilaiselle hyödylliseen syvällisempään tietoon tunnin esityksien muodossa. Tällä kertaa ohjelmassa on mukana runsaasti myös koulutusaiheita.

Iltajuhlassa esiintyy maailmankuulu Steve ’n’ Seagulls. Puhujakaartissa on paljon tuttuja ja turvallisia nimiä, mutta myös useita mielenkiintoisia debyyttejä nähdään lavalla.

Tervetuloa!